Zwangerschapsfotografie

 
Je zwangerschap is een hele bijzondere periode in je leven die er bijna om vraagt om vastgelegd te worden. Een zwangerschapssessie plan ik altijd wanneer je tussen de 33 en 36 weken in verwachting bent, op dit moment is je buik op haar volst en mooist. Wanneer de sessie na 36 weken gepland wordt kost het vaak nèt iets meer energie om een fotosessie te doen, mocht je last minute beslissen om het toch te doen, kunnen we hier uiteraard altijd iets op verzinnen. Het is voor mij is het allerbelangrijkste dat je jezelf prettig voelt tijdens het maken van de foto’s!
De zwangerschapsfotosessie kan zowel buiten in een mooi natuurgebied plaats vinden als bij jou thuis. De fotosessies binnen kunnen plaats vinden op een tijd in overleg maar de buiten fotosessies doe ik vrijwel altijd tijdens het ‘golden hour’ aan het begin of eind van de dag. De tijden hiervan verschillen per dag. In de zomer komt de zon vroeg op en gaat ze laat onder en in de winter is de zonsopkomst vaak iets later en de zonsondergang rond het eind van de middag. Dit specifieke tijdstip voor sfeervolle, warme beelden die helemaal bij mijn zelfontwikkelde stijl van fotograferen passen.
Tips voor de zwangerschapsfotoshoot
1: Wil je graag een mooie blote buik foto? Draag een uur voorafgaand aan de fotosessie geen strakke
    kleding zoals een broek of panty. Strakke kleding laat altijd striemen achter waardoor een
    ‘blote buik foto’ er net minder mooi uit zal zien
2: Draag kleding waar je jezelf op je allermooist voelt, dit zorgt ervoor dat je straalt! Als het je leuk lijkt kun je op
mijn Pinterest pagina wat kleding- en kleurinspiratie op doen.
Doen:
Neutrale, natuurlijke en lichte kleuren (beige, gebroken wit, bruin, oud roze, oker, camel, jadegroen, dofrood, terrakleur etc.) en mooie wijde, dansende jurken, een trui of blouse met een mooie structuur en stoffen broeken komen altijd het allermooiste uit op de foto. Dit zorgt voor een dromerig geheel dat perfect past bij mijn warme stijl van fotograferen. Als je vragen hebt of hier niet helemaal uit komt, dan help ik je graag. Je mag natuurlijk ook altijd een aantal foto’s naar mij doorsturen wanneer je twijfelt over een kledingstuk.